петък, 17 април 2015 г.

Lords of the Underworld: Novels - Gena Showalter

Реших да разделя ревютата на всички книги в отделни публикации като тази реших да оставя с разни допълнителни неща, които и без това са по-общи, но държах да ги има. Ревютата на отделните книги ще поместя в месец Август понеже ми е по-празен и не ми се щеше да остава такъв.

Към поредицата има и няколко новели, които ще изброя последователно и ще кажа още от сега, че не възнамерявам да им давам рейтинг, защото са толкова кратки и просто няма смисъл да ги оценявам.


1. The Darkest Fire (0.5)
Предистория разказваща как е създадена кутията на Пандора от костите на богинята на Потисничеството(oppression). Като цяло тя не е задължителна, тоест това е предистория и изобщо не е така зависима, че ако не я прочетете да не разберете за какво става дума в останалите книги от поредицата. Общо взето е пожелание.



2. The Darkest Prison (3.5)
Тази книга разказва историята на Атлас и Нике: той е титан, а тя гръцка богиня и двамата на едно и също нещо - Силата(strength). Може да се каже, че и тази не е задължителна, но и тя като предходната е толкова кратка, че какво губи човек ако я прочете? Според мен нищо.


3. The Darkest Angel (4.5)
Може би единствената по-важна от всички новели е историята на харпията Бианка и ангелът Лизандър за тяхната любов, която повече си струва да се прочете, защото е обвързана пряко с поредицата и без нея наистина могат да възникнат някои неясноти и според мен е добре да се прочете(осемдесет страници някъде не са чак толкова много). Тази новела е поместена в книгата Heart of Darkness заедно с още две новели към други поредици от различни авторки, които не възнамерявам да коментирам, защото нямат нищо общо с Лордовете.



*А тези три и единствени, до сега, новели могат да се намерят и в една обща книга - Dark Beginnings. Споменавам го, защото е по-лесно да се намерят накуп в нещо общо от колкото поотделно.


4. Into The Dark
Съдържа първите две новели(0.5 & 3.5) както и пета книга от Atlantis - The Amazon's Curse. Освен това включва и пътеводител с разни факти и любопитни неща, който ще представя след това. Кориците на тази и предходната са подобни, защото са близки помежду си и са излезли по едно и също време, но с малко по-различно съдържание.



5. The Darkest Facts е пътеводител, в който има интервюта, съвети от авторката и такива неща, има го отделно, но и в Into The Dark. Книгата е по-малка от двеста страници и съдържа по-обстойна информация за Лордовете, както и в началото имаше една част, която се разказва от първо лице с гледната точка на Кронос(предполагам всеки знае кой е от гръцката митология) - предводителят на Титаните.


 *    *    *

Всички демони от кутията на Пандора

Насилие (Violence) - притежаван от Мадъкс.
Болка (Pain) - притежаван от Рейес.
Смърт (Death) - притежаван от Лусиен.
Болест (Disease) - притежаван от Торин.
Бедствие (Disaster) - притежаван от Кейн.
Скръб (Misery) - притежаван от Камео, Лорд от подземния свят.
Съмнение (Doubt) - притежаван от Сабин.
Похот (Promiscuity) - притежаван от Парис.
Съревнование (Defeat) - притежаван от Страйдър.
Лъжи (Lies) - притежаван от Гидиън.
Тайни (Secrets) - притежаван от Амун.
Гняв (Wrath) - притежаван от Аерън.
Недоверие(Distrust) - притежаван преди от Бейдън, тринадесетия войн.
Надежда(Hope) и Ревност(Jealousy) - притежавани от Гейлън, четиринадесетия войн.
Алчност (Greed)
Омраза(Hate)
Безразличие(Indifference)
Нетолерантност(Intolerance)
Безотговорност(Irresponsibility)
Нарцисизъм(Narcissism)
Мания(Obsession)
Егоизъм(Selfishness)
Кавга(Strife)

Ако нямам нито една грешка в търсенията и изчисленията, демоните от кутията на Пандора трябва да са точно 24 на брой.

**А това е една фен страница на поредицата включваща и Angels of the Dark: Lords of the Underworld.

Няма коментари:

Публикуване на коментар