вторник, 9 юни 2015 г.

Heart of the dragon - Gena Showalter

  Enter a mythical world of dragons, demons and nymphs...enter a world of dark seduction and powerful magic...enter Atlantis...

  Мисля, че това казва.. повече от достатъчно. Де факто поредицата не е никак нова, а дори напротив - последните две книги са излезли през 2009г. Но не мисля, че датата на публикуването им има каквото и да било значение. Най-важното е, че са уникални! Общо взета всяка е сама за себе си, тоест се говори за различен герой и са почти независими една от друга, а не продължение след продължение. Падам си точно по такъв тип поредици, разбира се, фентъзи. Важно е и да спомена, че няма нищо общо с митовете за изгубената страна Атлантида, които навярно всеки е чувал. Мисля, че това "preview" на поредицата, с което започнах ревюто си, казва достатъчно, за да те накара да искаш да я прочетеш, а дори и нещо повече.

 КНИГА ПЪРВА ОТ ПОРЕДИЦАТА „ATLANTIS“

Рейтинг:

  За трети пореден път в поредица първата книга ми става любима. Може би е малко странно, но някак първия герой за мен се оказва най-пленителен и най-секси. Е, Дариъс е точно такъв. Черна коса и сини очи, въпреки че не са истинските му, според мен са по-хубави от колкото, както самата авторка ги нарича - златисто кафяви. Синьото ми е безспорен фаворит и няма как да не харесам тях повече. Той е дракон, по-точно шейпшифтър, който се преобразува в дракон, нещо, което си представях трудно, защото не знаех как точно трябва да изглежда един дракон. 
  Корицата е хубава, дори да не съм почитател на зеленото, самите ефекти по нея са доста добри. А пък и мъжът никак не е за отхвърляне и изглежда дори по-добре от фона.
  Истината е, че историята им с Грейс е най-вълнуваща и интересна от на всички останали, може би, защото е първа и някак въвеждаща, а все пак трябва да те заинтригува, нали? Да, Атлантида си е страна намираща се някъде във водата, но далеч не е описана така както навярно мнозина си я представят. Достигането й става чрез портали, те са само два и на две доста различни едно от друго места на значително голямо разстояние. Едното е по суша, а другото по вода. Но достъпът до тях е практически невъзможен, защото са охранявани, а от кого? Точно такава е задачата на Дариъс, но не и само на него, разбира се. 
  Тяхната история е много интересна и грабваща, защото разкрива цял един свят, с който трябва да свикне и читателят, и героинята, когато попада на място, което дори не подозира, че съществува.

Няма коментари:

Публикуване на коментар