събота, 6 юни 2015 г.

Intertwined - Gena Showalter

 КНИГА ПЪРВА ОТ ПОРЕДИЦАТА „INTERTWINED“

Рейтинг:

  Most sixteen-year-olds have friends. Aden Stone has four human souls living inside him: One can time-travel. One can raise the dead. One can tell the future. And one can possess another human. Everyone thinks he's crazy... 

  Първата книга от поредицата носи същото име като нея - Intertwined. Заинтригува ме понеже е фентъзи и бе нещо различно от това, което съм чела за вампири, върколаци и т.н. Всъщност има вампири, да, но е съвсем различно от останалите, за които може би сте чели. Всичко се върти около това момче с четирите затворени в него души, които по „случайност“ имат свръхестествени способности. Една от тези души е жена, а всичко останали са мъже. Точно тя може да пътува във времето, но е твърде несигурно, защото може да промени напълно бъдещето. Един може да съживява мъртвите като ги превръща в зомбита и единствения изход е да ги убие, затова Ейдън има богат опит с това. Истинското му име е Хейдън, но всички го наричат Ейдън, въпреки че цялото за мен пак си е хубаво. Друг може да предсказва бъдещето, което не си е чак толкова хубаво всъщност. И четвъртият може да обладае друг човек. Неприятно, но като че ли най-малко лошо от всички останали способности. Благодарение на точно тези “души“, които говорят непрестанно в главата му всички го смятат за луд и от дете го местят в най-различни институти, дават му какви ли не лекарства и животът му не е никак лек.
  В сюжета се открояват четирима основни персонажи - Ейдън, Мери-Ан, Райли и Виктория. Като всеки един от тях е “нещо“. Райли е върколак, а Виктория - вампир. Интересно е, че тук вампирите произхождат от прословутия Влад Цепеш, едва ли има някой, който да не е чувал за граф Дракула, но не мисля, че може да се прави съпоставяне с оригинала на Брам Стокър. Всъщност не харесвам нито този на Брам Стокър, нито пък този тук.
  Мисля, че от трите книги най-хубава беше първата, после някак ефекта се разваля заради всички последвали събития.. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар