събота, 13 юни 2015 г.

The Darkest Touch - Gena Showalter

КНИГА ЕДИНАДЕСЕТА ОТ ПОРЕДИЦАТА  „LORDS OF THE UNDERWORLD“

Рейтинг:

  “Какъв е моят знак? Рак.” - Торин, Лорд от подземния свят

  Демонът на Торин за него е като проклятие, защото той притежава най-злощастия от всички други - Болест(Disease). Всеки път когато докосне някого той причинява болест и смърт, дори може да настане и световна епидемия. Той е бил причината за Черната смърт* през Средновековието, защото е докоснал едно селско момиче.
  Тази корица вече ми харесва и то много. Сивото е много подходящо за фон, а мъжът изглежда страхотно. Направен и с бяла коса, защото самият Торин има бяла коса и зелени очи, много интересна комбинация според мен. А ръкавиците в ръката също са в пълна сходство с тези, които носи обичайно, за да не докосне някого.
  Преди да прочета книгата за него той ми беше един от фаворитите заради необичайния му външен вид, но след нея вече загубих интерес към него. Той не може да се бие или да докосне приятелите си, за да не им причини някоя болест. Той е най-нещастен от всички, защото е самотен и гледайки всичките си приятели с любимите им го боли дори повече. Стои по цял ден вкъщи пред компютрите си и относно технологиите е истински гений. Когато среща Кийли, Червената кралица, контролът му и плътското желание в него избухват. Но всяко негово докосване ѝ причинява болестни страдания.
  Скарлет е интересен образ, но нещо в нея не ми допадна особено може би, защото прилича на Аня. Всъщност те двете се познават и не се понасят, което се оказа доста забавно за съжителството им в къщата. 
  А накрая Торин трябва да се изправи пред най-тежката си битка до сега - и точно тази, която се страхува, че не може да спечели. Всъщност книгата не е чак толкова лоша и почти ми хареса, но реших в оценката си да бъда неутрална.

  *Черната смърт - най-голямата чумна епидемия минала през почти цяла Европа в периода 1347 - 1353. Тогава измира над 1/3 от населението. Черната смърт е най-опустошителната пандемия в човешката история. [Отворете английската Уикипедия за повече информация и вижте гифчето, което е достатъчно красноречиво.]

Няма коментари:

Публикуване на коментар