вторник, 26 януари 2016 г.

Домът на Хадес - Рик Риърдън

 КНИГА ЧЕТВЪРТА ОТ ПОРЕДИЦАТА „ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП“

Рейтинг:

  Когато четеш много книги една след друга е добре да пишеш ревютата непосредствено след прочитането на дадената книга, защото в ума ти вече има натрупани още детайли и започваш да бъркаш кой за коя е бил. Моят случай е такъв и затова ще пиша по-сбито, за да не издам нещо без да се усетя.
 Тази книга може би е най-различната до момента, защото една голяма част от действието се развива в Тартар. Останах крайно изненадана в края на предходната книга когато Пърси и Анабет бяха завлечени към бездната.
  Корицата е... ами доста автентична и достоверна. Напълно отговаря на случващото се в книгата, защото Пърси и Анабет изглеждаха точно така. Не можах да запомня името на тази огнена река, беше нещо с Ф, а пред тях сигурно са Портите на смъртта.
  Както по-горе споменах, Пърси и Анабет са в Тартара, а останалите петима герои са се запътили към Домът на Хадес, поради което се развиват две главни сюжетни линии. Крайната цел - затварянето на портите и попречване на събуждането на Гея. Определено бях на нокти през цялото време, защото не бях сигурна дали двамата ще успеят да се измъкнат от Подземното царство или ще останат там вечно. Втория вариант никак не ми се нравеше. Много голямо впечатление ми направиха титанът Япет, който Пърси прекръсти на Боб(странен избор на име, между другото) и гигантът, чието име също не помня. Двамата се оказаха наистина добри и накрая така ми беше жал за тях...
  Интересно е да гледаш развитието на героите, как те стават по-силни и по-мъдри с течение на времето. В началото не се познаваха и не знаеха как да се сработят, но постепенно свикват един с друг и когато се разделят на групи успяват да доусъвършенстват уменията си работейки с всекиго от групата.
  Предпоследната книга вече съвсем ми грабна вниманието и мога да твърдя, че наистина нямах търпение да разбера какво ще се случи. Харесвам стила на писане на автора Рик Риърдън и се възхищавам на хрумванията му и желанието му да пише за различните митологии. Най-интригуващо е да погледнеш нещо познато в друга светлина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар