вторник, 28 април 2015 г.

Библиотекарите - Глен Купър

 КНИГА ТРЕТА ОТ ТРИЛОГИЯТА „УИЛ ПАЙПЪР“

Рейтинг:

  Не споменах в ревютата на предишните две книги, но цялата трилогия е част от голяма поредица на издателство Бард на най-различни автори и се нарича „Кралете на трилъра“.
  Отново много добра корица. Тези години не са случайни, даже напротив, имат си символика, която се открива с течение на книгата. Дори самият огън е част от тази загадка.
  Понеже книгите свършват до 9 февруари 2027 се предполага, че светът ще свърши точно тогава, но всъщност тогава са изчезнали писарите във Вектис. Продължава писането, но на съвсем различно място и там съществуват писари и до днес, но светът не знае за тях. Оп, това май беше доста голям спойлер, но поне не казах къде точно.
  Светът след малко повече от десетина години в очите на автора ми се вижда твърде напреднал. Но книгите са писани преди 3-4 години, а първата е била издадена през 2009. Въпреки това технологиите са толкова силно развити и ми се струва, че това е като от филм научна фантастика, но за далечното бъдеще.
  Тук отново в центъра на вниманието е прословутия Уил Пайпър, но този път този, който забърква бедите е синът му, който се втурва да помага без да му мигне окото на друг континент(все пак те живеят в САЩ, а той напуска така незабелязано и въобще без никакъв проблем дори никой не го спира, а не е и пълнолетен!).
Въобще цялата трилогия е много интересна и за почитатели на трилъри и криминални романи би било доста интересно четиво, но несъмнено Глен Гупър се е справил със задачата си за вълнуващи книги, които да те накарат да ги прочетеш на един дъх


"Ако искате роман, който не можете да оставите, обърнете се към Глен Купър!"
- Ню Йорк Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар