петък, 17 април 2015 г.

Тайните дневници на мис Миранда Чийвър - Джулия Куин

 КНИГА ПЪРВА ОТ ПОРЕДИЦАТА „БЕВЪЛСТОУК“

Рейтинг:

  Първо видях втората книга и корицата беше възхитителна, все пак бе с Лондон. Тогава разбрах, че е цяла трилогия и започнах от първата книга, която е Тайните дневници на мис Миранда Чийвър. Историческата тематика е изключително заинтригуваща. Действието се развива през 19 век и е изключително запленяващо.
  Признавам, че в началото дори си нямах представа за какво ще става въпрос, просто бях пленена от втората книга, но щом бе свързана в поредица нямах друг избор освен да започна от първата, затова 
  Историята всъщност е доста ясна и съвсем лека. Напълно идеална за разтоварване, неслучайно я прочетох толкова бързо.
  Миранда е деветнадесетгодишна и от девет години е влюбена в Найджъл Бевълстоук, красивия и очарователен виконт Търнър. Той е по-големия брат на нейната най-добра приятелка Оливия. Тя опитва да събере многократно своя брат близнак Уилям с Миранда, но безуспешно тъй като тя има единствено очи за Търнър. Младия виконт претърпява неуспешен брак, а покойната му съпруга му е изневерявала непрестанно и досущ като себе си смъртта ѝ е доста нелепа. Той не желае да се влюбва повече и е много отрицателно настроен към всяка жена, предпочита да е сам. Постепенно между тях пламват искрите и се развива една пленителна история
  Това по-скоро прилича на спойлер, знам, но ако прочетете резюмето може да установите някои от тези неща(аз винаги ги чета, независимо дали книгите са в поредица или не, имам такъв навик).
  Освен очевидната романтика има и нотка комедия, която е значително по-подсилена във втората книга. Авторката Джулия Куин наистина си я бива в описанията на еротичните сцени и определено би ми било много интересно да я видя в друга светлина - например съвременен роман, а защо не една паранормална романтика като Братството на Черния кинжал? Ето това ще си е нещо доста заинтригуващо, защото авторката има потенциал и може би трябва да има и някоя книга, чието действие се развива в настоящето, а не в миналото, тъй като повечето ѝ книги са такива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар