вторник, 25 август 2015 г.

Облакът на смъртта - Андрю Лейн

 КНИГА ПЪРВА ОТ ПОРЕДИЦАТА  „МЛАДИЯ ШЕРЛОК ХОЛМС“

Рейтинг:

  Това определено е раждането на една легенда.
  Ще започна с това, че издателство „ИБИС“ отново превежда невероятна поредица! Всъщност, всички, които имат са страхотни и затова много харесвам това издателство. Харесва ми техния превод, той наистина е много добър.
  Относно корицата, наистина е страхотна! Може би хваля твърде много издателството, но тази корица е в пъти по-хубава от оригиналната и аз не мога да го отрека. Както всяка корица от Братството на Черния Кинжал, явно и от Младият Шерлок Холмс ще бъдат различни, което е супер.
  Малко оставаше да дам оценка 5 и ще обясня защо. Още от самото начало ми стана много интересно и се заинтригувах изключително много, въпреки че произведението бе от друг автор, а това някак те кара да имаш едно наум. Не само, че се оказа точно толкова заинтригуващо, но и Андрю Лейн напълно оправдава очакванията. Интересно е да разбереш как Шерлок е станал такъв какъвто е. Как се е зародил интересът му към престъпленията и всичко.
  Още когато се спомена за пръв път облакът на смъртта вече бях заинтригувана да разбера какво представлява. Аз съм човек, който обожава загадките и трилърите, неслучайно прочетох всички книги за Шерлок от Сър Артър Конан Дойл, а сега и тази. Едно доста заплетено действие с нов злодей. Не си обяснявам как съумява да се движи и да дава каквито и да било заповеди, като този барон е напълно и изцяло зависим от слугите си. На тях не им ли писва да ги командва непрестанно някакъв полу-труп приличащ на плъх? Но след като успя да избяга значи ще се среща още дълго из следващите книги..
  Шерлок като момче няма нищо общо с онази студена, точна и лишена от емоции фигура на великия детектив. Само дедуктивните му способности си проличават и от сега. Вижда се, че има ум, който съумява да използва, но и не само.
  Определено мога да потвърдя, че ще следя цялата поредица до края, защото е интригуваща, всяко престъпление е единствено по рода си и самото превръщане на Шерлок е нещо, което искам да прочета последователно чрез книгите. И наистина нямам търпение ИБИС да издадат втора книга, дано само е по-скоро.
  Тази книга е подходяща за всеки почитател на криминалета и трилъри, защото определено си заслужава четенето. Надписът, който са решили да вмъкнат на корицата е повече от идеален и надали ще мога да го кажа по-вярно от тях, защото това наистина е началото на една легенда.
  Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност.

1 коментар:

  1. Хей! Сега забелязах, че си добавила към дизайна си! Много добре се е получило и докато в Братството всяка книга е за друг брат, в Шерлок просто ще е друг случай, а не за друг герой, а както си се изразила в началото излиза малко сякаш ще се разказва за друг герой :D

    ОтговорИзтриване