вторник, 22 декември 2015 г.

Златната империя - Анди Макдермът

 КНИГА СЕДМА ОТ ПОРЕДИЦАТА „НИНА УАЙЛД И ЕДИ ЧЕЙС“

Рейтинг:

  Това е последната от седемте първи книги, които не бях чела. Поне най-сетне успях да запълня получилата се дупка и да ми е свързано последователно, а се осма и девета книга без да знам какво е ставало преди това. Тази всъщност е единствената, която изобщо я няма издадена на български.
  Харесвам корицата, защото буквално си е... златна. Особено със зелените букви изглежда страхотно. Златистото и тъмно зеленото наистина са много добра комбинация. Това ми напомня за една играчка за елха, която купих за подарък онзи ден. Определено тази комбинация е много сполучлива и може да я използвам за напред.
  Тук сюжета е някак по-познат - Империята на инките. От историята знам, че испанските колонизатори са унищожили този народ в Южна Америка по време на Великите географски открития и голямото колонизиране. Изумително е колко богат народ са били, но испанците са били алчни за тяхното злато, което в крайна сметка не са видели, поне солидна част от него, защото инките са се оказали умни и са го скрили от тях. Става въпрос за мистичния златен град Ел Дорадо. Смята се, че там е скрито цялото съкровище на тази цивилизация като се започне от злато и се стигне до скъпоценности. Както и в предишните книги, това е един мит, който авторът преобразува в реалност.
  Тази книга ми беше малко по-тягостна, защото умират твърде много хора и то такива, които не заслужават да умрат. А всичко заради онези статуи, които иска Групата(което става по-ясно в осма книга). Винаги има някой побъркан злодей, който иска или надмощие, или да унищожи конкретния предмет или място. Най-ужасно е предателството от човек, на когото си вярвал. Предварително знаех какво ще стане заради Храмът на боговете, където е обяснено всичко това и затова не се учудих кой е предателя.
  Книгата е интересна като всяка една от тази поредица и сега след като я прочетох нямам търпение да излязат следващите от поредицата, следователно 10-та и 11-та на български, защото са много, много вълнуващи и заинтригуващи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар