сряда, 16 март 2016 г.

A brooding beauty - Jillian Eaton

КНИГА ПЪРВА ОТ ТЕТРАЛОГИЯТА „WEDDED WOMEN QUARTET“

Рейтинг:

  Открих тази поредица съвсем случайно, всъщност първите две книги ги има на български(фен превод), които може да откриете в Читанка. Заглавията им са Мрачна красота и Червенокоса красавица, а самата поредица - Омъжени жени. Тази тетралогия разказва историите на четири приятелки, които са омъжени, но имат нещастен брак, но все още има надежда. Като цяло това е в основата на всяка от книгите, които между другото, са ужасно кратички - по около 50 страници едната. Така че за ден могат да се прочетат и четирите.
  Прочетох я доста бързо, за около час и нещо(половин час загубих, защото реших, че точно тогава ми се прави дизайн). Смятам, че историята можеше да бъде по-развита и да не приключи така бързо. Тогава щеше да стане една хубава книга с приличните плюс/минус 300 страници.
  Първата героиня на авторката е Катрин Нетъл. Като цяло тя е женският идеал - руса коса, сини очи, стройна, но не много висока фигура. Бракът ѝ с Маркъс Уиндфеър никак не върви добре. Ако под добре се разбира да живеят разделени и да се виждат само в крайни случаи. Направи ми впечатление колко упорити са и двамата. От инат и горделивост другият да направи „първата крачка“, може да се досетите, че никой не я е направил. Най-ужасно е да виждаш, че се обичат, но да са прекалено глупави, за да го осъзнаят. Маркъс също е доста привлекателен и има сиви очи, което е много интригуващо.
  Тази книга показва как от някакви недоразумения и слухове могат да възникнат огромни недоразумения. Затова е най-добре да не се обръща внимание на това, което говорят хората, защото злите езици могат да скалъпят всичко, буквално.
  Колкото и да искам, не знам какво бих могла да кажа още за толкова кратка книга, чието действие е доста оскъдно. Хубава е и предвид, че не отнема кой знае колко време прочитът ѝ, не виждам защо да не се прочете. Само че тази импровизирана фен-корица на български според отива повече и е много по-красива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар