четвъртък, 26 май 2016 г.

Смъртоносна пустош - Щефани Рос

   КНИГА ТРЕТА ОТ ПОРЕДИЦАТА „ДЬО ГРАС“

Рейтинг:

  Тази книга е просто уникална! Убеждавам се все повече и повече ми харесват братята Дьо Грас и не съжалявам, че дадох шанс на тази поредица. Ако не беше корицата на тази книга, навярно изобщо нямаше да обърна внимание на другите книги, но тя провокира интереса ми и се радвам, че това се случи. Беше ми любопитно от самото начало да прочета точно тази книга и най-сетне го направих.
  Вече изразих впечатлението си от корицата, но не мога да се въздържа да не го направя отново. Пейзажът отзад и мъжът, който е много привлекателен са просто убийствена комбинация. Което ме кара да вярвам, че издателство Егмонт могат да правят дори по-хубави корици от оригиналните.
  Понеже постепенно се споменават всички от братята в книгите, не съм напълно сигурна как изглеждат и останалите двама, но мисля, че Роб беше единствения с кестенява коса и разбира се, сини очи, които са отличителната черта на братята Дьо Грас. Роб е адвокат, единствената нормална професия в това семейство като че ли. Но за сметката на това е скучна и Роб водеше един доста уседнал живот с почти еднообразно ежедневие. Не мога да повярвам, че този ген жадуващ за адреналин у Дьо Грас е бил потискан толкова дълго и е бил оставен да работи над скучни дела в офис. Но явно и Роб осъзна това, защото дори малкото адреналин направо пробуди тялото му. Харесва ми неговият голям интелект и бърз ум, обичам интелигентните мъже, защото ако е само физическата красота... ще бъде непълно.
  Кат Джонсън е рейнджър в националния парк „Йосемити“. Тя непрестанно се обвинява за случилото се в миналото и така се самонаказва. Тя изобщо не подозира за срещата си с Роб докато не се налага тя да го води из парка. Първоначално тя го смята за един разглезен богаташ, който не е свикнал изобщо да се движи и се надява да се откаже още на първия ден, но очакванията ѝ съвсем не се оправдават. Тя получава един крайно привлекателен млад мъж, който много добре знае какво прави и е далеч по-способен от колкото тя предполага.
  Подаръкът на братята му за рождения ден наистина успя да промени живота му изцяло. Можеха да изкарат една невероятна почивка сред природата наблюдавайки пуми, но нещата далеч не се стекоха според предвиденото. Разбира се, винаги ще се появи някакъв луд психопат, който да провали всичко. Крок е гениално луд, защото безспорно идеите му са безупречни, но е жалко, че използва ума си за такива цели. Но донякъде мога да му симпатизирам, защото е загубил цялото си семейство за... нищо. Само че не мога да приема, че нападна Роб и Кат застрашавайки живота им неведнъж.
  Направи ми впечатление, че във всяка книга се намесват последователно някои от братята както следват книгите. Кратката поява на Дом успя да ме заинтригува много и нямам търпение да излезе неговата, която е и следваща книга в поредицата. Интересно пред какво ли ще се изправи той.
  Смъртоносна пустош е изпълнена с екшън и адреналин на макс, определено добре олицетворява заглавието си. През цялото време си мислех, че книгата е 550 страници и чак накрая погледнах, за да разбера, че са 536. Направо надеждите ми се сринаха, толкова ми се четеше още. Силно се надявам от издателство Егмонт да преведат и новелите за Скот, Калил и Хамид, защото много ми се иска да ги прочета.
  Благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар