петък, 12 август 2016 г.

Верижна реакция - Симон Елкелес

  КНИГА ТРЕТА ОТ ТРИЛОГИЯТА „ПЕРФЕКТНА ХИМИЯ“

Рейтинг:

  Верижна реакция оправда очакванията ми и беше точно толкова интересна колкото и предишните. Жалко, че братята са само трима, защото следя друга поредица, където са петима.
  Корицата е просто невероятна! Наистина е уникална с главни букви. Тя е дори по-лятна от предишната и съвсем ме остави без думи. Поздравления на дизайнерката на корицата, защото поне този път видях, че е жена.
  Третата и последна книга е за Луис, последния и най-малък брат. В началото започва с един период от време и мислех, че цялата книга ще е когато е на петнадесет, което щеше да е малко странно, защото е твърде малък в сравнения с братята си в предходните книги. Е, много скоро очакванията ми се опровергаха и всичко започна както си трябва.
  Ники е коренно различна героиня от Бритни и Киара. Тя не е нито спортна натура, нито примадоната на училището. Тя е съвсем различна, защото е мексиканка, но е отраснала като чиста американка. Това я различава доста от тях, но не е само това. Тя е наранена и изпитва несигурност и страх да се довери на някое момче заради бившия си, който наистина е ужасен гадняр. Той тотално е развалил впечатленията ѝ за мъжете и я е накарал да изгуби доверие във всички. Не смятам, че е редно да поставяш всички под общ знаменател, аз лично съм твърдо против това най-вече от личен опит, защото ненавиждам мен да поставят така. Но тя има основателна причина да се бои и да отблъсква всички.
  Луис е еднакво самонадеян, очарователен и красив като братята си, което явно е семейна черта на семейство Фуентес. Той е умен, амбициозен и много талантлив, но у него бушува тръпката на адреналина като у братята му. Най-голямата му мечта е да стане астронавт и бих казала, че това е доста смело. Да се осмелиш да пътуваш в космоса с риск да не се върнеш... не всеки би мечтал за това. И като на всички Фуентес, на него му е писано да се забърка в неприятности и да си усложни живота.
  Тяхната любов преминава през доста повече препятствия, защото най-напред Ники трябва да му се довери. След две години тя още не е готова да се довери на някого, но просто до тогава не бе срещнала правилния. Луис е точно това, от което се нуждае и между тях започват да прехвърчат искри още в самото начало. Всичко между тях бе толкова по-бурно заради изникналите неприятности, а Луис бе най-надеждния, който не се въвлича в беди като банди. Да, тази прословута дума. Така ми се иска да могат просто да се изтрият веднъж завинаги и направо да се изкорени. Ужасно е, защото това си е вид потисничество и така манипулират живота на хората.
  Тази книга също бе очарователна като предишните и някак малко се отърсих с тези леки любовни романи след като започнах да чета Ордена на асасините, а това е всичко друго, но не и леки книги. Трилогията е интересна и начинът на писане на Симон Елкелес е приятен и увлекателен, който не натоварва и сякаш те оставя да релаксираш точно като за лятото.
  Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар