понеделник, 1 август 2016 г.

Книга за любовта - Катерин Дий

 КНИГА ОТ СЕРИЯТА „ЗА МОМИЧЕТА“

Рейтинг:

  Тази книга е част от серията За момичета от Катерин Дий. Бях хвърлила око на тези малки сладурски книжки още от преди, но не ми се даваха почти 25лв и за четирите. Сега обаче(не е от сега, но аз наскоро го видях) от Хермес има промоция за промо-пакет и са само за 10лв, при което нямаше как да не си ги взема. Беше прекалено изкушаващо, а пък толкова много ги исках, а и без това се чудех какво да си купя.
  Има две корици, които видях из Интернет докато търсех на моята и мисля, че тази е с подновеното издание и мисля, че е по-хубава, защото има блестящи букви и някак по-красиво изглежда. Има брокат и по самото момиче на някои места и просто... така е много по-красиво.
  Всъщност възрастовата граница за тази книга е по-скоро по-малка от моята и лично аз бих я препоръчала на младите момичета и на тинейджърките, защото за тях би била по-полезна. Не всеки е като мен с почти нулев социален живот на осемнадесет. Както авторката сама се изразява, когато тя е била на тази възраст не е имала от къде да научи нещо за любовта и силно се надява тази книга да е полезна и „да ви помогне да поемете по пътя към истинската обич с ясно разбиране и големи очаквания“.

  Наистина е хубаво да си осведомен предварително за такива неща като любовта, за да не се „опариш“ поради неразбиране. Вярно е, че има много книги относно любовта, почти всеки роман съдържа някаква любовна история и това навярно е най-популярната тема изобщо.
  Като цяло, основните неща, които съдържа всяка глава са цитати за любовта, понякога отделно някой цитат и от мъж, действителни истории от най-различни хора(изобщо не са известни личности, а обикновени хора като всеки един от нас), а по-рядко има любопитни факти, малко поезия и лирика.
  Ето тук ще оставя няколко цитата, с които може би ще ви заинтригувам:
„Срещата на два характера е като взаимодействие на две химични вещества: ако има реакция, и двете се трансформират.“
- Карл Юнг
 „Романтиката е магията, която превръща праха от ежедневието в златен блясък.“
- Елинор Глин
 „Приличам на падаща звезда, която най-сетне е намерила мястото си до друга в едно прекрасно съзвездие, където ще блестим завинаги.“- Ейми Тан

Няма коментари:

Публикуване на коментар