неделя, 14 август 2016 г.

Сърца за разбиване - Али Новак

Рейтинг:

  Юли се оказа права и тази обикновена книга, както се е изразила, не очаквах да ми хареса толкова много. Определено надмина очакванията ми и съм приятно изненадана.
  Корицата е очарователна и лятна, харесва ми. Много ми напомня на тези на Правилата на привличането и Верижна реакция, защото са с много приятен и свеж дизайн, който просто е съвършен за лятото.
  Момчешка бой банда, с много фенове повечето, от които щури тинейджърки; сестра, която харесва групата, а главната героиня - не; това е един много познат сценарий, само че изобщо няма нищо общо с това, което аз съм виждала. Но не отричам, че тази четиричленна група толкова много ми напомни за една друга... да, One Direction. Не си представях героите за тях, разбира се, а просто направих едно хубаво сравнение, защото обичам тази група, но успях да се влюбя и в Хартбрейкърс, защото са страхотни.
  Всички членове на групата са страхотни, красиви и забавни. Всеки поотделно допълва останалите и сякаш са просто... съвършени. Ако съществуваха със сигурност бих им била фенка. Джей Джей е най-забавния от тях и толкова много ми допадна като нрав. Зандър е алергичен към наистина много неща и направо ми е чудно как изобщо се справя с всичко това. Алек направо го почувствах като сродна душа - аз не обичам да комуникирам много, но когато го правя говоря нещо смислено, като него. И разбира се, Оливър, фронтменът на Хартбрейкърс. Няма как да се пропусне, защото той е... ами мога да дам пример с реален прототип, но е ясно какво впечатления оставя у хората. Той е от типа момчета, по които са луди всички момичета(и има защо!), защото притежава чар, харизма и безспорно красота в излишък.
  Стела е буйно момиче с доста труден характер. Когато избухне казва това, което мисли и това определено ми е много познато. Тя наистина никак не харесва групата, поне в началото, но за сестра си е готова на всичко, дори да ходи чак до Чикаго, за да ѝ вземе автограф. Беше ми толкова гадно за сестра ѝ Кара, защото е болна от рак. Но тя е пример за всички болни хора, защото не пада духом и подкрепя сестра си и брат си да продължат с живота си.
  Харесва ми хобито на Стела - фотографията особено това, че е така силно запалена по нея. Аз обичам да снимам и го правя с удоволствие, но да превърнеш хобито си в професия е не само истинско предизвикателство, но и е страхотно. Тя със сигурност заслужаваше този начален тласък и да излезе от черупката си, за да поеме напред, защото това, което я спираше бе самата нея.
  Книга беше безкрайно очарователна. Имаше забавни моменти, малко романтични, доста тъжни, но смесени заедно са просто перфектна комбинация. Много ми хареса как момчетата се държат в свободното си време - напълно свободни и себе си. Особено забавни ми бяха отношенията между Джей Джей и Оливър като непрестанно си погаждат номера. Това със сигурност ми бе едно от любимите неща в книгата.
  Имаше места, в които не можах да въздържа усмивката си, а на други - тъгата си, но всичко бе прекрасно. Хареса ми това, че не бе всичко концентрирано около любовта на Стела и Оливър, което щеше да засенчи останалото и да го постави на заден план. Но авторката Али Новак не допусна това да се случи. Видях, че има и втора книга, която е само в електронен вариант, което е толкова гадно и жалко. Би било страхотно да има история за всекиго от бандата(да, падам си по дълги поредици с любовната история за всеки герой), но и като единична книга е великолепна.
  Сърца за разбиване е крайно романтична и вдъхновяваща книга. Тя е като глътка въздух след усилена работа, отдиха, от който се нуждаеш. Нямах представа за какво стана въпрос и сега виждам, че е трябвало да ѝ дам шанс, защото си заслужава. Много е хубава и отдавна не бях чела толкова прекрасен роман като този. Той е семпъл и с не особено сложен и драматичен сюжет, което всъщност ми харесва, няма нужда от това. Бих казала, че прочитането на тази книга за мен беше истинско удоволствие!
  Много благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар