петък, 18 ноември 2016 г.

The Thanksgiving Tag


Денят на благодарността не е много познат у нас. Това е американски празник и е сравнително непознат за нас, защото се празнува главно в САЩ и Канада. Той е от тези, които менят датата си и обикновено се празнува на четвъртия четвъртък на ноември. Следователно тази година се пада на 23-ти ноември. Но понеже обичам тематичните тагове реших да го направя. Може пък този празник да се популяризира малко повече, защо не? Взех тага от PaperRiot. Надявам се този таг да се стори интересен на повече хора! Тагът се състои от две части и аз лично смятам, че е нещо по-различно и интересно. Той е авторски, взет направо от този блог така, че всички права са си за това момиче.

🍲 Вечерята за Деня на благодарността


Пуйката - Книга, която можеш да препрочиташ всяка година и да не ти омръзва

Първо на първо, аз не препрочитам книгите си, защото отнема време, а и аз вече знам какво става и първоначалните емоции и впечатления ще липсват. Но си признавам, че доста често съм отваряла Дневниците на мис Миранда Чийвър просто, за да прочета някой и друг пасаж отново и отново и не ми омръзва. Така че тази книга може да се каже, че отговаря на въпроса.
И второ, пуйката е основното ястие за Деня на благодарността. Предполагам, че поне доста хора са виждали във филмите или пък в някой анимационен филм когато празнуват този празник(лично аз си спомням, че в Гарфийлд имаше такъв епизод).

Плънката - Любим поддържащ герой

Да уточня, това е герой, който подкрепя главния герой като най-добър приятел или нещо такова. Например в Реликвите на смъртните Клеъри и Саймън, който е такъв герой, което е и отговора на въпроса. А плънката се слага в пуйката.

Соса от червени боровинки - Любима корица

Това е един от най-трудните въпроси за всеки книжен плъх. Не мога да посоча само една. Има толкова много корици, които харесвам и които са хубави. Не, абсурд. Това е като да посоча любима книга, което също е невъзможно. Само кориците на Изборът са цели пет, не шест, а мога да се сетя и за още други поредици. Ох, много е трудно дори няколко да посоча, има толкова много, които харесвам!


Пилето и дресинга - Книга изпълнена с разнообразие, която препоръчваш

Разнообразие... обикновено трилърите са разнообразни и имат много и неочаквани неща. Просто не мога да се сетя за подходящо заглавие. Ами поредицата Нина Уайлд и Еди Чейс е достатъчно разнообразна откъм всичко. Мисля да посоча нея. Между другото, точно тази част от яденето ми се струва най-странна и нямам идея какво би представлявала на вкус.

Касерола със сладки картофи - Любима книжна двойка

Е, това е поредния труден въпрос. Как да посоча само една?! И ако пък знам изобщо какво е това касерола... Може би Джейс и Клеъри или Уил и Теса, ох, трудно е. Двойка има във всяка книга и няма как да се спреш на една. О, много харесвам Рисанд и Фейра, затова нямам търпение за следващата книга от Двор от рози и бодли!

Зеленчуците - Книга, която беше най-голямата ти изненада

Не очаквах нищо от случилото се в Двор от мъгла и ярост. Очаквах да ми хареса, но тя просто надмина всичките ми очаквания. Всичко беше толкова вълнуващо и интригуващо, книгата е уникална и все още си спомням чувствата, които породи в мен. Btw, съвсем скоро ще е ясно заглавието на третата книга и нямам търпение да го разбера както и да излезе самата книга, но за това ще почакам повечко.


Десертите - Най-добрият край на книга

Щом е край, значи не е нещо хубаво - няма да има повече книги! Но иначе Принцеса с часовников механизъм - най-хубавият ужасен край! Едновременно ме е яд за Уил, но и книгата е прекрасна и е толкова хубаво да има хепи енд. Това направо не е честно.

💗 Нещата, за които сме благодарни


Семейство - Любимо книжно семейство


Хм, а да, семейство Дьо Грас! Обожавам това семейство, а и петима толкова приличащи си и уникално яки синове - та това е страхотно! Въобще те са уникално семейство, а и аз обожавам братята Дьо Грас. До сега да съм прочела останалите книги, но са на немски, а аз и понятие си нямам от него.

Приятели - Любимо книжно приятелство

Харесвам приятелството на момчетата, но и на момичетата в поредицата Красив негодник. Просто всички са свързани помежду си и имат страхотна връзка. Може би харесвам една идея повече това на мъжете, защото е по-забавно, но и момичетата не падат по-долу.

Кариера - Любим герой, който има същата професия като твоята или чиято професия би искал/а да имаш

Няма как да отговоря на първото, защото не работя. В този случай Пърси Джаксън е добър пример. Като чета исторически трилъри и професията археология звучи толкова... вълнуващо. Е, знам, че в действителност не е така, в книгите има доста повече екшън както и се откриват значими неща, които до ден-днешен не са открити. Просто е хубаво да си помечтаеш все пак.

У дома - Любима книжна среда

Среда се има предвид място като дом. Имам две опции за този въпрос. Първо са Институтите в Реликвите на смъртните, лично аз предпочитам този в Лондон, защото все пак... Лондон! Втората ми опция е имението на Братството на черния кинжал. Двете най-страхотни места, в които бих искала да бъда.

Хобита - Книга, която би препоръчал/а като „просто за забавление“

Бих препоръчала цялата поредица Красив негодник. Много е забавна и много... пикантна. Наистина на някои места се смях с глас и то късно вечерта. Не са натоварващи и всеки, който ги чете би се забавлявал с тях. Определено препоръчвам.


Тагвам: Юли, Tedy, Кая и Илияна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар